A Windows 10 rendszer Defender programjának teljes kikapcsolása

Korábban részletezve tanácsot adtam, hogy a Windows rendszerű számítógépeken milyen lehetőségeink adódtak a számítógépes vírusok elleni védekezésben. Mivel a Windows 10 rendszer alapból is tartalmaz egy beépített vírusvédelmi szoftvert - Windows Defender néven -, ezért nagyon sokan úgy gondolják, hogy nem is szükséges mást használni. Az alábbiakban azok számára nyújtok segítséget, akik mégis a Windows Defender program komplett lecserélése mellett döntenek.

Antivir

Az eddigi tapasztalatokból eredően - több különböző felépítésű számítógépen is - találkoztam azzal a jelenséggel, amikor a Windows Defender program helyett egy másik Antivírus szoftvert telepítve a Windows Defender program még továbbra is rejtett háttérfolyamatként tevékenykedik a számítógépünkön. Mindez nem lenne nagy probléma, de jelentős erőforráspazarlást - és ezáltal számítógép lassulást is - eredményez. Amikor ugyanis például az Avast antivírus programot feltelepítjük, a Windows Defender programképernyője már kikapcsolt állapotot mutat - a futó folyamatok listáját áttekintve viszont mégis a Windows Defender program aktív működését láthatjuk.

Az alábbi lépéssorozattal viszont véglegesen is inaktívvá tehetjük:

1., töltsük le az inaktiváláshoz szükséges segédállományt és duplán rákattintva futtassuk is le. Engedélyezzük az általa felkínált módosításokat,

2., ezt követően a számítógép legközelebbi újraindításakor már nem fogjuk érzékelni semmilyen körülmény mellett a Windows Defender program rejtett tevékenységeit sem - számítógépfelépítéstől függően pedig kisebb/nagyobb sebességnövekedést is tapasztalhatunk a Windows 10 rendszer működésében.

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.